1. nov, 2020

Termostat fikk nylig terningkast 5 i Dagbladet av anmelder Marius Wulfsberg!

Fra forlaget Solum Bokvennens hjemmesider:

Termostat fikk nylig terningkast 5 i Dagbladet av anmelder Marius Wulfsberg!

Wulfsberg kaller prosjektet «ambisiøst og storslått», og slår fast at: «Av alle de bøkene om klimakrisen jeg har lest det siste året, er den uten tvil den mest mangfoldige». Han konkluderer med at «det ingen tvil om at Termostat er en uhyre lærerik og svært interessant bok om vår tids grønne skifte.» Termostat er også tatt med i Dagbladets sommerlesningstips: «Her er sommerens beste bøker» skriver Dagbladet – så vi er selvsagt veldig glade for at Termostat er blant de!

Du kan lese hele anmeldelsen i Dagbladet her.

Dagbladets sommerboktips kan du lese her (for abonnenter). 

Termostat skriver Andrew P. Kroglund gjennom 14 kapitler om klimaendringene i et historisk perspektiv, og om hvordan endringene skapte nye samfunn og sivilisasjoner, og ikke minst om hvordan klimaendringer har vært en nøkkelfaktor i Homo Sapiens' utvikling, både biologisk og kulturelt. Kroglund tar oss gjennom spennende sider ved klimaendringene, i går, i dag og i morgen. 

Dagens klimakrise byr på nye utfordringer, og presserende spørsmål om klimaendringene vil føre til mer krig og konflikt. Hva vil skje med de enorme havområdene når polisen smelter i rekordfart? Får vi nok mat i framtiden, eller må vi legge om kostholdet helt? 

Andrew P. Kroglund er skribent, kritiker, foredragsholder og forfatter. Han har tidligere jobbet som politikk- og informasjonssjef i Utviklingsfondet, seniorrådgiver i WWF, vært daglig leder leder og senere visepresident i Det internasjonale Regnskogfondet, og har gjennom sitt virke jobbet nært innpå spørsmål om utvikling over store deler av verden, og sett politikkens muligheter og begrensninger.

Del denne siden